top of page

Del 4

Varför du och alla andra behöver en livscoach

Hur går det med din 1%?

Ibland är det lätt att hitta rätt och sätta igång en kedja av förändringar. Ibland är det svårare. Är du kvar på samma ställe efter flera försök med 1% förändringar? Mitt råd är då: Kämpa inte för länge på egen hand. Våga be om hjälp! Annars är risken mycket stor att du om ett år befinner dig på samma ställe i livet, där du inte vill vara.

Coaching två kvinnor.jpg

Del 4 innehåller:

 1. Det många framgångsrika människor gör som sparar åratal av utveckling.

 2. Lagar du dina tänder själv? Vågar du söka hjälp om du kör fast i livet?

 3. Vad har hänt i mina klienters liv efter livscoachingen?

Tack vare mina egna coacher har jag tvingats att utmana mig själv till att våga ta steg jag aldrig klarat på egen hand.

Mikael Avatar
1:1 Lifecoach, författare

Stanna upp part 2 2.jpg

Liten tankeövning

Innan vi börjar med en större övning ger jag dig en liten tankeövning från min bok. Stanna upp, andas och känn in vilket som är ditt första spontana svar?

- Vad kommer du om ett år från idag att önska att du hade gjort nu?

Hittade du något? Kan du ta tag i det nu? Att du har läst mina delar ända hit tyder på att du vill vara någon annanstans om ett år, eller hur? Så vad kan du göra nu för att nå dit? Fortsätt att läsa så kanske du får inspiration att ta ett första steg.

VARFÖR DU OCH ALLA BEHÖVER

EN LIVSCOACH!

Alla behöver egentligen en livscoach för att komma vidare vare sig de har kört fast eller vill förverkliga en dröm både privat och i arbetet.

Oprah Winfrey sa att hon hade sparat in minst 10 år av sin yrkeskarriär genom att ha en livscoach. Andra exempel är det kända bandet Metallica som med hjälp av sin livscoach lyckades förenas i ett gemensamt mål och kom ur sina kaotiska liv med bland annat droger och nådde framgångar inom musiken.

Så varför ska också du anlita
en livscoach?

success jump.jpg

Jo du ökar chanserna att nå dina drömmar och få bort det som är i vägen för att nå dem. Du får också många andra fördelar som du kanske inte vet om nu.
 

 • Du sparar mycket tid och når fortare dit du vill komma. Att klura ut saker på egen hand går ofta långsammare.

 • Du utmanas till att tänka bortom där du är nu och får testa nya möjligheter.

 • Du får hjälp att arbeta igenom blokeringar, självsabotagemönster och göra förändringar och nå nästa nivå i livet.

 • Lifecoaching hjälper dig att hålla ditt fokus på det som är viktigt.

 • En livscoach hjälper dig med ansvarsskyldighet och att göra de saker du har lovat själv. Inga fler ursäkter! Din livs coach kommer att uppmuntra och stärka dig varje steg på vägen.

”Utan alla mina tränare och experter hade jag aldrig kommit till OS. Inte en chans. Bakom varje lyckad frontfigur finns ett helt team av
kompetenta coacher, kostrådgivare och andra experter.”

Mikael Avatar
Former world record holder from Paralympics 1996

Du kan faktiskt behöva coacher inom olika områden

Det är sedan länge känt att framgångsrika, och världskända personer anlitar livscoacher för sin egen utveckling. Men de anlitar också rådgivare, experter och mentorer inom andra områden: ekonomiska rådgivare, personlig fysisk tränare, läkare, kostrådgivare, IT och marknadsföringsexperter, stylister osv osv.

Lagar du dina tänder själv? Jag gör det inte...

Om du tänker efter så använder du olika experter för olika områden när du kör fast. Du skulle inte komma på tanken att själv fixa dina tänder.

Till och med tandläkaren går till andra tandläkare, och du uppsöker förmodligen en verkstad när bilen är trasig och förmodligen låter du någon annan klippa håret.

Men när livet känns tungt och vi har kört fast, försöker vi oftast fixa det själva utan att expertis. Vi pratar med våra vänner, syskon och föräldrar som oftast inte är experter på hur nå livsförändringar utanför ramarna. De är ”förändringsamatörer” själva.

En livscoach är en specialist som kunnigt hjälper människor vidare i livet. De har bred erfarenhet utifrån många klienters liv och lösningar. I min 1:1 coaching har jag arbetat med över 1000 olika människor. Jag ser mig som en förändringsexpert.

När du inte ska anlita en livscoach
eller dig själv

Min erfarenhet är att om du har djupare trauman som t.ex. sexuella övergrepp, att ett eget barn har dött, eller PTSD bör du söka hjälp hos någon som har terapeutkompetens och du bör inte själv bearbeta det svåra.

 

Du behöver verkligen någon som har specialkompetens på området och har hjälpt många. Jag har en viss kompentens/utbildning inom det området, men brukar hänvisa vidare.

mental illness.jpg

Om jag som man vågar söka hjälp och möter min rädsla och annat som jag bär, så löser sig väldigt mycket. Efter rädslan kommer framgången!

Leopold
Master Sergeant,

Deputy Platoon Leader, Five tours abroad

Hur ska då en livscoach ska vara?

Om du nu vågar och bestämmer dig för att skaffa en livscoach? Hur ska den personen vara som är en bra livscoach för just dig? Du bör leta efter en person med en brinnande och samtidigt ödmjuk önskan att hjälpa sin klient och medmänniska att komma vidare i livet, och det ska kännas när du pratar med personen.

 

Talar och coachar personen från både min egen livsvisdom och från erfarenheter av många klienters liv och uppnådda förändringar? Är det en person som förtjänar att vara din förebild, som inspirerar och tar dig bortom där du är nu? Du ska tänka - Wow så där har jag aldrig tänkt…

Anlitar personen själv coacher och rådgivare? Våga fråga om det här och annat.

 

Jag har akademisk utbildning som coach men det mesta har jag lärt mig genom att själv anlita mentorer och andra experter som hjälpt mig vidare.

Resultat jag har sett i mina klienters liv

Med alla mina 20 000 timmar som 1:1 livscoach kan jag hjälpa de flesta. Många som söker min hjälp har testat så mycket utan att få det resultat som de innerst inne vet att de skulle kunna få och förtjänar. Det har nästan gett upp när de kontaktar mig.

dream-belev-achev.jpg
 1. Efter avslutad livscoaching märker jag att människor är mer förankrade i sig själva. De kan lättare och fortare fatta beslut. De kanske drog på beslut och våndades i flera veckor men efter tiden med mig kan ett väl förankrat beslut fattas inom några timmar.

 2. De lever mer utifrån sitt sanna jag, känner sina gränser och säger tydligare ifrån när någon försöker klampa in och styra. De tar ansvar för sina känslor, beteenden, resultat och sin egna utveckling

 3. När de har tydliggjort sig själva så tvingar de sin närmaste omgivning att följa och också bli tydliga. Hela atmosfären förändras totalt, utan att de har påpekat något för de andra.

 4. Och de når sina mål och det liv de visste att de kunde skapa

Barbro Bronsberg.jpg

Jag har mött Mikael Avatar i många roller. Jag samarbetar med honom sedan 2005. Vi har haft kurser och företag tillsammans. Under åren har kunnat följa honom som livscoach och har den största djupaste respekt för hans kunnande, sätt att arbeta och resultat.

Jag anlitar honom själv i många sammanhang. Jag vore dum om jag inte gjorde det. Han klarar att guida mig vad gäller mina samarbetsrelationer, sköta min hemsida och få trafik till den. Jag får faktiskt alla mina klienter tack vare hans SEOkunskaper.

 

Barbro Bronsberg

Bästsäljarförfattare, tappinginstructor and lifecoach

Som militär säger jag – du får 100% utdelning. Han är utan tvivel den bästa coachen jag någonsin haft. Han coachar mig utifrån full sanning. Vågar säga det jag inte vill eller vågar höra med fullständig respekt för mig. Jag utvecklas på mitt sätt och får ta stegen i min egen takt

Leopold

Tjänstgjort i 30 år i svenska försvarsmakten

Liten avrundning​

Mikael Avatar

Livscoach, författare, motiverings föreläsare,

konstnär, musikskapare

Mikael-Avatar.jpg

Snälla har du en utmanande uppgift kontakta mig för jag vill väldigt gärna anta den och hjälpa dig.”

 

Mikael Avatar

bottom of page